Oppskrifter

tirsdag 10. august 2010

Omelett i form

Jeg har hatt 5 ferdige sommerkoteletter liggende i kjøleskapet et par dager og det var på tide å få brukt de.  Virker ikke soim noen er fristet på gjenoppvarmete koteletter så noe må gjøres.

Jeg kutter de enkelt opp i terninger før de og kuttet purre legges i en stor rund silkionform.

Ost drysses over.

Deretter mikser jeg sammen ti egg som helles over det hele og blades ned i innholdet i formen.   Stekes midt i oven på 200 grader i 15 -  20min

En stor og grei omelett,  kan deles i biter og oppbevares i kjøleskapet.

Tidligere har jeg postet oppskrift på pai ,  dette er ganske likt, men her er det kun egg som er over fyllet.  Det blir litt mindre mat i en slik omelett som dette, men er like god.  Lett å ta til om en har noen stykker liggende i kjøleskapet.

2 kommentarer:

  1. Takker for mange flotte oppskrifter.
    Her er en oppskrift på Ostesuffle for 1 pers.

    2 egg
    2 ss soyafløte (har laktoseintoleranse)
    100 gr jarlsberg
    1 ss smør
    Salt og pepper etter smak
    6 biter bacon

    Skill eggene, pisk plommene, salt og pepper sammen med fløten, stivpisk eggehvitene og skjær de inn i røren. Ha i revet jarlsbergost ha i liten ildfast form, stekes 200 grader i ca 15 min, til den er gylden på toppen, serveres straks med sprøstekt bacon.

    SvarSlett
  2. Spennede, denne vil jeg prøve når dagene blir normale igjen ;)

    SvarSlett