I mine forsøk på bruke stikkeslbærene jeg har plukket inn fortsetter jeg i jakten på alternative oppskifter. I dag har jeg prøvd meg på muffins :
2egg
3ss sukrin
125gr malte mandler
Egg og sukrin piskes til en stiv eggedosis og malte mandler blandes inn.
La stikkelsbær i en stør muffinsform og helte over med egg og mandelblandingen - noen gjorde jeg det omvendt, men bærene synker til bunns så tror resultater blir det samme
Steke midt i ovnen på 200 grader i ca 12-15 min
Smaken er god - hadde ikke så mange stikkelsbære i hver muffins så det ble ikke for surt heller.
Jeg kan tenke meg at denne passer godt med bringebær eller bjørnebær og.
Tror du man kan bruke natreen eller splenda i stedet for sukrin? Kunne tenke meg å forsøke denne oppskriften, men har bare natreen og splenda i skapet :-)
SvarSlettSer godt ut. Ikke noe bakepulver?
SvarSlettkan sikkert bruke splenda og.
SvarSlettJeg droppet bakepulveret -men kan nok ha det i og -tenkte egget gjorde jobben ;)
Ja, det ser jo sånn ut. De ser jo luftige og fine ut synes jeg. Tror jeg må teste noen med blåbær. Tar ikke sjansen på å bli ferska på stikkelsbærslang hos naboen.
SvarSlettHar en porsjon med muffins i ovnen nå. Men syns deigen/røra ble så tykk. Nesten som deig som må knas sammen liksom. Er det meningen?
SvarSlettSå spedde i litt vann og litt fløte jeg da. Og tok oppi en ts med bakepulver i tillegg.
Min opskrift ble ikke så tykk -har sikkert noe med størrelsen på eggene -og kansje graden av malingen med mandlene ?? mine var litt kjappe i malingen og litt grove noen av de
SvarSlett