Oppskrifter

tirsdag 11. januar 2011

Kjøttpudding / kjøttbrød

Her en dag satt jeg og så på noen gamle bilder, blant annet fra en sommer vi hadde gjester boende.  På middags bordet sto et av mine varemerker den gang -en stor form med hjemmelaget kjøttpudding -eller kjøttbrød som vi kalte den. Denne lagde jeg ofte tidligere og det slo meg at dette er jo den perfekte lavkarbo mat.  Noen små endringer på original oppskriften og den ville bli helt perfekt.
Da jeg lagde denne før i tiden var noe ingredienser en selvfølge  og  og noen man tar hva man har -og det prinsippet  har jeg brukt i dag og

500 gr kjøttdeig
500 gr medisterfarse
2 løk
2 egg 
salt 
grov kvernet pepper
rester fra kjøleskapet som også ble med :
1/2 paprika 
en bit purre 
et par sopp
en halv boks cottage cheese

Kjøttdeigen fikk en runde i maskinen med litt salt ( brukte urtesaltet jeg fant på LCHF bloggen) før jeg tilsatte farsen og rørte de to deigene lett sammen


  Løk, purre, sopp paprika og cottage cheese fikk en runde i foodprosessor der det males godt sammen.  Deretter tilsettes løk blandingen eggene, grov kvernet pepper i farseblandingen og det hele røres godt sammen. 


Tidligere pleide jeg ha den ferdige deigen i en stor ildfast form - heller vid enn høy -det tar sin tid å steke den da.  Denne gangen  delte jeg deigen i to og hadde de i to brødformer av silikon. Den ene fikk et dekke av bacon - dyttet bacon ned i endene av formen og la det derfra over toppen.   I den andre formen ga jeg et dryss med ost -brukte en slikkepott til å dytte det litt nedi deigen.

Stekes ved ca 225 grader i 45 min.  Da det var 15 min igjen av steketiden hadde jeg litt mer ost i oste-formen.


Server med ønsket tilbehør.  Kjøttbrødene krymper litt inn ved steking og avgir en del veske som ligger som fett i formen.  Dette er egentlig god kraft så jeg siler den og bruker det som saus til ha over tilbehøret.  
Familien har kokte grønsaker og poteter -jeg har blomkålmos


Den er også fin å bruke kald som pålegg -eller fryse ned til senere bruk.

En populær vri da barna  var små var å stikke tynne staver med ost ( siste rest av en hel ost ) nedi kjøttfarsen med jevne mellomrom - det ble brunede oste flekker oppå brødet og myk ost inni - så nesten ut som et lite pinnsvin. 

12 kommentarer:

 1. Sikle! Dette blir middag hos meg i så nær fremtid som bare mulig. Jeg bare VET at det MÅ være kjempegodt!

  SvarSlett
 2. Og vips , så kunne jeg kommentere hos deg igjen! Hurra! Kanskje det er noe gærent med pc'en min hjemme da, siden jeg får det til her på jobb? (og derrr ble det avslørt at jeg sitter og sikler over oppskrifter, når jeg egentlig brude jobbe...)

  SvarSlett
 3. Det ER kjempegodt -har hatt restene i en boks (gjemt i kjøleskapet ;) til hurtige måltid og matpakke ;)

  SvarSlett
 4. hi hi tror forresten du er kangt fra den eneste som leser blogger fra jobb....... Merkelig at det går fra noen pcer og ikke alle ...... kanskje det hjalp at jeg har skiftet tilbake til min gamle nettleser ?? ikke vet jeg -har jo ikke peiling når ting ikke funker ;)

  SvarSlett
 5. Her var det masse flotte oppskrifter, jeg er i ferd med å starte med lavkarbo

  SvarSlett
 6. Takk for det -lavkarbo er spennede -lykke til :)

  SvarSlett
 7. Hei.
  Tenke å lage kjøttpudding idag, tror du det blir dumt hvis jeg kun bruker kjøttdeig og ikke medisterdeig?

  SvarSlett
 8. Gro- Lise det går fint det og - jeg har gjort det når jeg ikke har hatt medisterdeig. Det blir en litt annen konsistens og grovhet i det ferdige resultat bare. Om du dobler kjøttdeigmengden ville jeg hatt i et egg eller to ekstra - begynt med ett og sett på deigens konsistens -den skal være litt løs men ikke for rennende liksom
  Lykke til

  SvarSlett
 9. Dette skal jeg prøve meg på til uka.
  Så kjempegodt ut :)

  SvarSlett
 10. JA Lillamumi, det er kjempegodt -og så kan en variere på utallige vis med smaker ;)

  SvarSlett
 11. Hei! Ser du har så mange praktiske silikonformer. Hvor har du fått kjøpt de?

  SvarSlett
 12. Maria:
  Silikonformene har jeg kjøpt litt rundt om -den store runde er tupperware sin -muffinsbrettet har jeg kjøpt på obs - brødformene tror jeg jeg kjøpte i danmark men vet obs har det og -har og kjøpt noen nye muffinsformer nå på coop x-tra kjekke små -kommer i bloggen snart de og :)

  SvarSlett