Et stort blomkålhode renses for de groveste bladene. Del i mindre buketten og skjær de små bladene og stilken i mindre biter stilkeindre biter. Legg noen fine små buketter til side til pynt i ferdig suppe.
Jeg koker blomkålen godt mør i grønsaksbuljong. ca 5 dl eller litt mer om det trengs for dekke blomkålen. Kok til den er godt mør.
Når blomkålen er mør - sil av vannet -men ta vare på kokekraften. Mos blomkålen i blender elller tilsvarende -jeg bruker litt av kokekraften med her - pass på at det blir helt glatt .
Hell den finmoste blomkålen, kraften og nesten et beger med fløte ( la en liten dl være igjen) tilbake i gryten - ha og i de bukettene som ikke er kokt og la det hele småkoke i 5-10 min. Er suppen for tykk kan mer vann eller fløte tilsettes. Jeg hadde i mer vann i dag, var tom før fløte - kanskje litt for mye så måtte krydre litt ekstra. Pepper, muskatnøtt litt hvitløkspulver ogt litt av en grønsakbuljong terning. Hadde ikke frisk hvitløk -ellers ville jeg hatt med en fedd i kokingen. Når blomkål bukettene er passe mør bland fløten som er igjen i boksen med 2 eggeplommer, trekk suppen av varmen og rør fløte eggeblandingen inn i suppen. La den få et par min på svak varme før servering.
Blomkålsuppe har alltid vært en favoritt siden det er så mettende! Oppskriften din så super ut :-D
SvarSlettSer deilig ut!
SvarSlettOi.. La akkurat ut en oppskrift jeg også! Spiste nemlig blomkålsuppe idag! :)
SvarSlett