Oppskrifter

tirsdag 4. januar 2011

Gratinert torsk med lun tomatsalat

Nå etter jul er det lett mat -og særlig fisk som frister hos meg.
godfisk har jeg funnet noen varianter jeg vil prøve ut, og her er den første - "selvfølgelig" med noen ørsmå endringer for tilpasse det jeg hadde i hus

Fisk / 2 porsjoner

400 gram torskefilet
salt  
grov-kvernet peppermix 
50 g ost, vellagret 
1/2 ss sennep, grov 
1 ss kremfløte 
urtemix

Bland sammen revet ost, sennep fløte og urtemix


Legg fisken i en smurt ildfast form salte og pepre og legg oste og sennep blandingen oppå fisken.
Sett i ovnen ved 180 grader i ca 20 min



Tomat salat


Tomater
salt
pepper
basilikum
olivenolje

Skjær tomater i skiver og legg de på smurt aluminiumfolie -dryss over salt, pepper og basilikum og hell noen dråper olje over det hele


Legg tomatene i ovnen med fisken siste 10 min


Anrette fisken oppå tomatene og server

Dette  var utrolig enkelt og greit -gode smaker sammen -kommer definitivt til å bli servert flere ganger her i huset.

9 kommentarer:

  1. Dette så kjempegodt ut og skal definitivt prøves ☺ Takk for tipset ☺

    SvarSlett
  2. Nå ble jeg sulten og fikk lyst på dette til frokost :-D

    SvarSlett
  3. Denne så virkelig god ut, denne må prøves!!!

    SvarSlett
  4. Nå har jeg prøvd denne og den var kjempegodt! Dette blir jeg nok prøven igjen! TAKK!!!

    SvarSlett
  5. Vi likte den her i huset og - Kjekt med litt nye variasjoner med fisk syns jeg - OG veldig greit med tilbakemeldinger -så selv takk :)

    SvarSlett
  6. Driver "å lukter " på lavkarbo, skal lage meg en ukesmeny - og her var det jo utrolig mye fint å hente da, kjempefin fotografering og fristende retter. Men hva med tomater - inneholder ikke de mye karbohydrater?

    SvarSlett
  7. Gunn : takk for det
    Når det gjelder tomater har jeg sjekket på matvaretabellen som står på lavkarbo.no pr 100 gram er det 2,5 gr karbohydrat, så et par skiver tomat av og til bør ikke være for galt. Noen påstår tomat er en festbrems, men det er jo sllikt somm en må finne ut av om kroppen tåler selv. Jeg spiser iallefall tomat innimellom.

    SvarSlett
  8. Den har jeg laget noen ganger også. De gangene jeg spiser torsk. Det er veldig kjekt når man spiser mat med lite karbohydrater. Den ene gangen var jeg så frustrert av å vente på at den frosne fisken skulle tine, at jeg lagde en en minutt-for-minutt-video, for det var så populært på den tiden: http://www.youtube.com/watch?v=FmJS71Wx7vA

    SvarSlett