Oppskrifter

fredag 7. januar 2011

Artikkel fra BT

På min lille avis runde i dag, fant jeg en interessant artikkel i BT.  En lege og ernæringsfysiolog som er på handletur og artikkelen skriver om deres behandlingsformer -verdt en titt.

http://www.bt.no/sprek/Slanker-folk-med-feit-mat-1226432.html

Klipper ut et par ting fra artikkelen


"I en matvarebutikk på Voss traver to menn rundt med en handlekurv. De vet hva de leter etter og hvilke hyller de skal gå fort forbi. Lege Geir Flatabø og ernæringsrådgiver Johnny Laupsa-Borge er på jakt etter feit mat: Kjøttdeig, oljer, kokosfett og egg. Noen grønnsaker som vokser over bakken. Kanskje litt bær. Ikke brød, ikke kaker, ikke lettprodukter og annen mat med mye og raske karbohydrater."


"Kort fortalt slås fettlagringen av og fettforbrenningen på når vi spiser mindre karbohydrater og mer fett, ifølge Flatabø.
- Fett gjør deg mett, ikke feit. Når man spiser mer animalsk fett og kutter med på sukkeret, så påvirkes de genene som styrer fettforbrenning og fettlagring, forklarer han."

Artikkelen var nettopp publisert da jeg leste den -gleder meg til se kommentarer utover dagen.

1 kommentar:

  1. Supert :-D Bra når leger og ernæringsrådgivere slår et slag for lavkarbo. Skal lese artikkelen etterpå! Takk for tips.

    SvarSlett