Oppskrifter

onsdag 19. januar 2011

Blomkålsuppe

Blomkål er en stadig gjenganger i kosten og i dag i form av suppe.  Det er enkelt greit å lage selv -selv på lavkarbo.

Et stort blomkålhode renses for de groveste bladene.  Del i mindre buketten og skjær de små bladene og stilken i mindre biter stilkeindre biter.  Legg noen fine små buketter til side til pynt i ferdig suppe.


Jeg koker blomkålen godt mør i grønsaksbuljong.  ca 5 dl eller litt mer om det trengs for dekke blomkålen.  Kok til den er godt mør.


Når blomkålen er  mør - sil av vannet -men ta vare på kokekraften.  Mos blomkålen i blender elller tilsvarende -jeg bruker litt av kokekraften med her - pass på at det blir helt glatt .

Hell den finmoste blomkålen, kraften og nesten  et beger med fløte ( la en liten dl være igjen) tilbake i gryten - ha og i de bukettene som ikke er kokt og la det hele småkoke i 5-10 min. Er suppen for  tykk kan mer vann eller fløte tilsettes.  Jeg hadde i mer vann i dag, var tom før fløte - kanskje litt for mye så  måtte krydre litt ekstra.   Pepper, muskatnøtt  litt hvitløkspulver ogt litt av en grønsakbuljong terning.  Hadde ikke frisk hvitløk -ellers ville jeg hatt med en fedd i kokingen.  Når blomkål bukettene er passe mør bland fløten som er igjen i boksen med 2 eggeplommer, trekk suppen av varmen og rør fløte eggeblandingen inn i suppen.  La den få et par min på svak varme før servering.

3 kommentarer:

  1. Blomkålsuppe har alltid vært en favoritt siden det er så mettende! Oppskriften din så super ut :-D

    SvarSlett
  2. Oi.. La akkurat ut en oppskrift jeg også! Spiste nemlig blomkålsuppe idag! :)

    SvarSlett