Jeg pleier sørge for å ha en hamburgerrygg/røkt skinke med meg hjem fra danmarkstur ( og at den overlever til advent) Ikke alle har mulighet for grensehandel så det går helt fint å bruke bayonneskinke eller annen røkt skinke.
Skinken jeg har, koker jeg i vann en time, trekker gryten av varmen og lar det hele stå, Den skal minimum trekke en time slik, men jeg gjør dette tidlig på dagen og lar det stå slik til en times tid før middag.
Da setter jeg ovnen på 200 grader. Skinken taes opp -nettingen fjernes. Eventuell svor på skinken fjernes.
Legg skinken over på risten fra stekeovnen -bruk sky-pannen under med litt vann i - det vil dryppe. Oppå fettlaget på toppen av skinken smøres følgende blanding:
3 ss grov sennep
1 ss dijonne sennep
1 eggeplommer
1 ss sukrin
( Det er to eggeplommer på bildet selv om jeg skrev en -hadde gjester -to skinker dobbel sennepsblanding ;) )
Sett skinken i oven og la stå til det er gylden og fin farge på glasseringen
Før glasering |
Ferdig glasert skinke. |
ååå dette var et rå bra tips :-) Dette må vi ha en av dagen :-D Ble helt sulten jeg nå!!
SvarSlettJa det er god mat dette ;)
SvarSlettSlik pleier jeg å gjøre før jul også. Kjøper juleskinke i Sverige, gjerne ferdigkokt, og glaserer den med sennep og slik. Men vi bruker den til pålegg i jula vi da! Nam nam nam! :-)
SvarSlettÅh! Jeg får vann i munnen. Denne skal jeg lage i julen og bruke som pålegg til alle de koselige romjuls frokostene! :)
SvarSlettDette så nydelig ut, skal prøves etter jul :)
SvarSlett