Oppskrifter

onsdag 22. desember 2010

Nøtte - topper

Jeg har pleid lage nøtte-topper hver jul.  I år har jeg byttet melis med sukrin melis.  Igjen som med kokstoppene oppdaget jeg at deigen ikke fløt sånn utover som det pleier, smaken derimot er uforandret

2 eggehviter stivpiskes
150 gram hasselnøttkjerner males (jeg bruker foodprocessor )
Tilsett 1,5 dl sukrin melis og mal videre litt. 

Bland nøttene og melisen forsiktig i de stivpiskede hvitene og sett topper med t-skje på bakepapirkledd plate.
Hver topp pyntes med en nøtt ( men jeg hadde ikke nok til det -så droppet den) 
Stek i 6-10 min ved 200 grader.

Oppdatering : 
Glemte skrive at dette er en liten porsjon - gir ca 20 -22 kaker.  


3 kommentarer:

  1. Hjelpes, disse bare mä jeg lage i dag.

    SvarSlett
  2. Disse var fristende!
    Og jeg har en pose med hasselnøtter liggende :)

    God Jul til deg!

    SvarSlett
  3. nam nam! Jeg laget slike med mandler og valnøtter, men mine ble litt tørre. Hadde for mye nøtter i tenker jeg. Men mannen min likte de :-D Neste år prøver jeg din oppskrift!

    God jul til deg og dine :-D

    SvarSlett