Det er mange år siden jeg har laget leverpostei selv, men i år har jeg funnet fram min gamle oppskrift og laget en stor form med leverpostei.
Her er oppskriften
1 kg svinelever
1/2 kg medisterdeig
1 stor løk
3-4 ss rasp
3 egg
1,5 dl fløte
3 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts allehånde
1 knivsodd m hver av
nellik muskat og knust laurbær
Mal lever og løk en til to ganger på kjøttkvern (foodprosessor kan nok og brukes men det er en stor porsjon så mulig den må deles da )
Visp sammen egg fløte bland inn krydder rasp (jeg brukte knust knekkebrød) og medisterdeig og bland dette med levermassen
Hell i en godt smurt 2 liters form og stek i forvarmet ovn ved 170 grader i 1 time
Jeg hadde ikke nok medisterdeig i dag -så jeg brukte 300 medisterdeig og 200 gram bacon som jeg lot få en omgang i foodprosessor sammen med deigblandingen. Det er da lurt å droppe saltet.
Den ble bittelitt tørrere enn den pleide bli, men kjempegod på smak
Om en ikke vil steke alt på en gang kan rå levermasse fryses. Bla Europris har greie aluminiumsformer med lokk på som kan rett fra frys til ovn (fjern lokket) Da settes formen direkte i varm ovn og 30 minutter ekstra steketid.
Sikle! Dette ser skikkelig skikkelig skikkelig DIGG ut. På lavkarbobrød med majo og sylteagurk. Yummi!
SvarSlettVil også ønske deg en god jul til deg og dine Makronella :)