Lille julaften fant jeg ut at jeg skulle prove meg på en type marinert ost til. Jeg brukte tine sin oppskrift, men klarte selvfølgelig å endre den litt ...........
Jeg tilpasset mengden ost slik at de passet i glasset jeg hadde tilgjengelig
Lagret edamer
2 klementin (eller 1 appelsin)
en neve valnøtter
5-6 marinert hvitløk
5 dl olje
1dl hvinvitseddik
1 knivsodd kvernet grov pepper
1ts tørket timian
Osten kuttes i skiver og stikkes jevnt med en gaffel så den blir hullete før den kuttes i terninger. Dette for at marinaden skal trekke lettere inn . Skar av det ytterste gule på skallet av klementinen før den ble skrelt helt og delt i fire - skjær tynne skiver og legg de lag vis i glass med ost sammen med finhakket valnøtter og finhakket hvitløk (halvparten )
Marinaden lages slik:
Det ytterste gule av appelsinskall fikk en omgang i den minste kutte-bollen til stavmikseren.
Lot også halvparten av hvitløk feddene og tre fire valnøtt få bli med på noen runder. deretter ble dette rørt sammen med olje eddik og krydderet. Når ost , appelsin og nøtter er lagt i glass helles oljeblandingen forsiktig over -pass på at litt av krydderet og det fin-malte kommer i glasset ikke ligger igjen i karet det er blandet i.
Sett på lokk og la stå to tre dager for trekking. Bør stå i romtemperatur en til to timer før servering.
Denne varianten syns jeg smakte nydelig til bla salt lammelår. Skikkelig julesmak.
ååå så spennende!! Rakk ikke å lage det før jul men marinert ost er jo godt hele året :-D
SvarSlettYummi! Jeg kan levende forestille meg at appelsinsmaken passer godt med osten.
SvarSlettMM så spennende! Dette må pröves - og nå havner oppskriften din på mitt svenske lunsjbord! Takk skal du ha :-) God Jul!
SvarSlettHilsen og klem fra Eli