Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.
For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den.. Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også.
Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt
cemo marinadekrydder og litt rødvin.
|
Ikke lekreste utseende, men det gjør godt ;) |
|
|
Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen. Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet - er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.
|
alt blandes i en pose |
|
som lukkes tett igjen uten luft |
Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking
|
klar for grill - fjern gjerne løken |
Da er det bare å grille det og servere - I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og "blomkål-ris" som tilbehør. Første gang jeg har prøvd "blomkål-risen" -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet . Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.
|
Noen smørklatter oppå kjøtt og "ris" og det er servert |
|
|
Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det. Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar