Oppskrifter

tirsdag 4. mai 2010

Cocosa konfekt med peanøtt smør

I dag har jeg prøvd en ny konfektvariant med cocosa.

75 gram mørk sjokolade
75 gram lys sjokolade
50 gram peanøttsmør -fant en organisk type med 9 gram karbohydrat
200 gram Cocosa

Smeltet cocosa og sjokolade -hver for seg - i vannbad.  Blandet mykt peanøttsmør inn i sjokoladen for det ble blandet godt sammen med cocosa.

I papirkledd form til stivning før hele platen deles i passe små biter -1,5-2 x1,5-2 cm

Husk oppbevar i kjøleskap,
Også denne varianten er god, men det ble litt for mye lys sjokolade og litt mer mektig /kvalmende for min smak - på en annen side ......... Lettere å holde seg til en da ?

3 kommentarer:

  1. Jeg laga denne idag. Brukte 1 plate 70% og 1/2 plate 86% sjokolade. Brukte et annet økologisk peanøttsmør, det hadde litt høyere karboinnhold. Syntes 200 g cocosa virka litt mye, de ble litt klissete, tror jeg skal ha i litt mindre neste gang. Men ellers smakte de kjempegodt. :-)

    SvarSlett
  2. .....mandelsmør finnes på meny...smaker supert og inneholder kun 2 gr karbo:-)

    SvarSlett