IS med hasselnøtter og sjokolade
3 egg
1,5 ss splenda
3 dl kremfløte
2 ruter premium dark 85% - hakket
25 gr hasselnøtter - hakket
premium pistasj på bildet , men brukte 85% |
Bland inn og ha det i en passende boks, før det settes i frysen. sjokoladen -og særlig nøttene var litt tunge så dalte en del til bunns . Fikk 9 dl is av denne.
Jeg har regnet litt på karbohydratene her hele denne har 14 gr karbohydrater -og burde holde til noen porsjoner
IS med bringebær
Den andre isen har en litt annen fremgangsmåte, og jeg har brukt frosne bringebær som smakstilsetting
3 egg
1,5 ss splenda
3 dl kremfløte
150 gr frosne bringebær
Pisk krem
Skille eggeplomme og hvite . Pisk eggedosis av eggeplommene og splenda og stivpisk eggehvitene.
Bland krem og eggedosis og deretter blandes eggehvitene inn i kremblandingen
Krem og eggedosis |
Bringebærene løftes forsiktig inn i blandingen. Jeg hadde frosne bær og bladet de inn frossen. mulig det hadde vært bedre å tine de, men det får isåfall forsøkes en annen gang .
Det ble litt mer volum av denne isen så her ble drøye 11 dl is
Karbohydrat innhold i denne er 18,7gr og det er bærene som trekker opp
Begge isene blir veldig harde og krystallisert men når de får tine litt er de ok. Kunne nok klart meg uten såpass med krystaller men det sies det blir mindre om en rører litt i isen etter en liten time i frysen -det tenkte ikke jeg på. Begge isene trenger litt tid på benken før det er mulig å få noe ut av boksen - den med sjokoladen lengre enn isen med bær. litt upraktisk når man bare vil ha en liten porsjon.
Isen med stivpiskete eggehviter er lettere i smaken og friskere syns jeg - kan være en kombinasjon av bærene og det at den er litt luftigere pga eggehvitene. Litt mye smak av egg - tror jeg vil redusere med et egg neste gang.
Dette ser godt ut. Spørs om jeg ikke må prøvemeg på islaging en dag jeg også. Vi nærmer oss jo sommeren snart...
SvarSlettJa ikke sant, det var sommeren som var i bakhodet mitt og da jeg startet dette prosjektet, Greit nok at ulvene setter til livs noen 2-litere året rundt men en varm sommerdag kan jeg og få lyst på is
SvarSlettDisse isene er kjempegode, det er jeg sikker på, for jeg har samme oppskrift fra min mamma( bare med fruktose, som vi glatt bytter med sukrin).
SvarSlettNår du ikke har ismaskin, så lønner det seg å røre i isen flere ganger under innfrysing for å unngå nettop krystaller og har is. Man SKAL røre i isen flere ganger.
Dersom du kjører bringebærene frossne i food prosessor sammen med isblandingen, får du litt ios med en gang, og da blir det ikke så fort krystaller i den.
Takk for tips Imse, neste gang skal jeg røre i isen og prøve det med bringebærene - da blir vel smaken mer fordelt og.
SvarSlettHar også hørt noen nevne at man kan bruke gelantin i isblandingen for å unngå krystallisering. Aner ikke hvor mye, men du leser sikkert lavkarbo.no like mye som meg og har tydeligvis 100 ganger mer tiltaksvilje når det gjelder å prøve ut ting. Kjempebra blogg! Tror jeg skal prøve meg på både is og brød fremover. =D
SvarSlettMmmmmm.... Dette må prøves! Takk for oppskrift. Kan jeg bruke Canderel tror du?
SvarSlettKan sikkert bruke canderel , men det anbefales visstnok ikke for de som går på lavkarbo. Splenda som jeg har brukt er visst heller ikke optimalt, men det er jo ikke snakk om mengder så du kan nok bruke canderel og vil jeg tro. Det som anbefales på lavkarbo.no er sukrin. Jeg har ikke prøvd det selv men har tenkt å få det med neste gang jeg er i nærheten av helsekosten
SvarSlettHei!
SvarSlettDet kan være lurt å fryse isen i brødform med bakepapir i bunnen, da kan du letter porsjonere iskremen.
Det kan kanskje lurt å fryse isen en times tid før man har i nøttene og sjokoladen, for da faller de ikke så lett til bunns. Har laget en slik type is, og da skulle man røre en gang i timen, til sammen 4 ganger.
SvarSlettHar laget den isen som du har med bringebær der.. Bare at jeg brukte dessertsauspulver oppi.. tok ikke så mye.. Bare litt for å få sak.. Står i fryseren nå, og jeg tror den blir helt fantastisk goood :D
SvarSlett