Oppskrifter

fredag 12. november 2010

Reinsdyrskav / finnbiffgryte

Butikken hadde tilbud på reinsdyrskav og jeg tok med meg en pose hjem.
Fredagskosten her i huset blir derfor en gryterett.   Lettvindt og godt.


Det hele tilberedes i en god stekepanne evt jerngryte.  Jeg har en litt stor panne med høye kanter så meste tilberedes i denne.   Har man bare en vanlig stekepanne er det bare å helle det hele over i en vanlig gryte etter det er stekt.

1 pose reinsdyrskav evt finnbiff
ca 200 gram sopp
1 løk
1,5 dl vann
2dl creme fraiche
salt
pepper
2-3 knuste enebær

Ha kjøttet i en varm  stekepanne mens det ennå er frosset, la surre litt før løk og sopp haes i,  Skru ned varmen og la det hele surre godt til løken er myk og soppen har litt farge.
Tilsett 1, 5 dl vann og 2 dl creme fraiche og la det hele koke lett i 20 min, smak til med salt pepper og enebær og la dette koke med siste 5 min eller lengre.  Ønsker en mer farge på sasuen kan noen dråper sukkerkulør tilsettes.


Serverte det hele med kokt blomkål og brokkoli og rørte tyttebær .  Jeg vil tro at blomkålmos og vil smake godt til.  





3 kommentarer:

  1. Det vil det, vi spiste det i går - bortsett fra at kjøttet var elgskav! Synes det er helt snadder med blomkålpuré, gjerne med noen soltørka tomater og fetaost oppi.

    SvarSlett
  2. Vil jeg tro ja, tenkte på det for sent - og manglet fløte ...... men neste gang blir det med blomkålmos :)

    SvarSlett
  3. Reinsdyrskav er sååå nydelig. Elsker slike gryter :-)

    SvarSlett