Oppskrifter

torsdag 9. desember 2010

Suksess terte

Tidligere pleide jeg lage en suksess terte til jul, problemet var bare at i det øyeblikk den er åpnet er den liksom vekk ....... noen sniker til seg et stykke og et ett til og plutselig er det ikke noe kake -og så er det noe med det å sette en åpnet  kake på bordet da...........

De siste par årene har jeg løst dette på en grei måte -jeg har rett og slett laget kaken som muffins.  Fryser de ned i en boks som er lett å åpne og lukke,  og kan dermed ta opp et passe antall når gjestene kommer.

Sukkeret har jeg byttet med sukrin.

Bunn

5 eggehviter stivpiskes
250 gram malte mandler
200 gr sukrin melis
1 ts bakepulver

Bland malte mandler,  melis og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggehvitene 
Fordel i muffinsformer -ikke mer enn halvfulle. Virker som sukrin melis trekker til seg mer fuktighet enn vanlig melis gjør -"deigen " er fastere enn den pleier være - og de flyter ikke så godt utover i formen så jeg klapper de i "fasong" m baksiden av en skje etter et par minutter i ovnen - Muffinsene på brett to får den korrigeringen før de går i ovnen.Stek 170° knappe 20 min midt i ovn. (sjekk underveis -ovner steker forskjellig)Mens kakene steker lager jeg kremen.  Den må avkjøles helt og det tar litt tid

Gul krem 

5 eggeplommer
½ dl fløte
1 ts bourbon vanilje 
150 gr sukrin


Koke til tykner, rør hele tiden så det ikke brenner i bunn. 


Avkjøl helt.  Rør inn 1 ss smør med  mikser

Fordel kremen over muffinsene når disse er kalde.


Sett de i form -obs ikke sette de oppå hverandre før de er frosset -men plasser et matpapir mellom evt lag.  Tiner fort.


Kakene virker litt tyngre enn de med vanlig melis de er og mer stekeskorpe på de -på et vis, men Jeg er litt usikker på om jeg skal prøve en annen fremgangsmåte på bunnen -i isåfall kommer det her  
Bruke sukrin istedenfor melis i bunnen ? ,  eller redusere melis mengden enda mer (gikk ned fra 250 )   Jeg syns sukrin-melis-smaken er fremtredende i disse -  kanskje de er for søt ?  
Også kremen blir litt annerledes enn den pleier være - sukrinet smelter ikke som sukker gjør kjenner det knaser når jeg spiser de - kanskje det burde bytte plass melis og sukker -bruke melis i kremen ? 


Selv om jeg ikke er 100% fornøyd poster jeg likevel - Er det noen som har innspill på hva /hvordan de kan forbedres, tas det imot med takk ;)


7 kommentarer:

 1. De så jo veldig gode ut!! Har noen i familien som elsker suksessterte.
  Tror du kan bruke vanlig sukrin i deigen. Kanskje redusere med 50 gr. til?? Til kremen ville jeg kanskje smelte sukrinen i en egen kjele å så røre det sammen med resten. Jeg har gjort det i noen kaker og da forsvinner sukkerkornene og alt blir mer blandet.

  SvarSlett
 2. Det jeg har tenkt på - å rett og slett ta sukrin i deigen - evt bruke melis i kremen, eller som du sier smelte det først - tydelig at det trenger lengre tid på smelte enn sukker gjør. Får se når jeg får ånden over meg til gå løs på denne kaken igjen ;)

  SvarSlett
 3. Skal lage denne til jul!! Var kjempe smart å ha i muffinsformer :-D

  SvarSlett
 4. Ser kjempegodt ut. Smart å lage i muffinsformer og putte i fryseren.

  SvarSlett
 5. Ser veldig godt ut. Tror jeg skal prøve meg på disse idag og ha de med på nyttårsfesten til en venninne som også spiser lavkarbo :)

  Mange flotte oppskrifter du har :)

  SvarSlett
 6. Takk for det, Gro Lise
  Kjekke disse kakene -de kan brukes hele året og :)

  SvarSlett
 7. Når jeg lager suksessterte, så bruker jeg flytende natreen i eggekremen - den blir helt som vanlig da :-)

  SvarSlett