4 egg
150 gr Creme fraiche
1 1/2 ts bakepulver
4 ss linfrø
60gram kruskakli
50 gram sesamfrø
45 gram solsikkekjerner
4 ss olje
1 ts salt
(50 gram hakkete hasselnøttkjerner -kan droppes men gir god smak sier oppskriften)
Eggene piskes lett og creme fraiche blandes inn sammen med oljen. Tilsett alt det tørre og ha røren i form med bakepapir på 25x 10 cm - Steke i 55 min på 180grader.
brødet ustekt |
Brødet oppbevares i plastpose i kjøleskap står det - mitt har overnattet i plastpose i brødskuffen og der fortsetter det nok - jeg er ikke glad i kjøleskapkaldt brød.
Brødet er godt - skikkelig godt etter min smak. Jeg tror likevel ikke jeg kommer til lage det så veldig mye - det trigger litt "jeg vil ha mer " følelsen hos meg og jeg er ikke så mett etter et par skiver av det. Faktisk metter solsikkebrødet mer hos meg - men for andre kan det være anderledes.
Men som en variasjon innimellom er det helt greit.
Heihei:)
SvarSlettJeg har lest litt på bloggen din og ble så inspirert av den sunne gode maten! Har tenkt å prøve meg på dette brødet i morgen, også lurte jeg bare på om det skal være gjær i blandingen?
Heisan - dette brødet skal ikke ha noe gjær -det som står over her er det hele, skikkelig godt brød, har nettopp fylt på lageret i frysen med et slikt :)
SvarSlett