Oppskrifter

tirsdag 11. mai 2010

Marinerte nakkekoteletter

Det er tilbud på nakkekoteletter i butikken min og jeg fikk med meg en pakke fine (men kjedelige ? ) koteletter hjem.For å friske de opp litt lagde jeg en marinade og lot de får godgjøre seg noen timer i den..  Marinadene lager jeg alltid selv, og jeg liker best at kjøttet får ligge i marinade iallefall over natten -det gir best resultat, men man kan klare seg med kortere tid også. 

Til marinade brukte jeg en løk i skiver, en kvart hvitløk (jeg bruker kinesiske ) to ts pesto,frisk basilikum, en  passe del olivenolje (knapt 1 dl ) litt cemo marinadekrydder og litt rødvin.

Ikke lekreste utseende, men det gjør godt ;)

Kjøttet og marinaden legges i en plastpose -sørg for å gni marinaden over alt kjøttet og lukk posen tett igjen.  Skal en bruke kjøttet neste dag legges det i kjøleskapet - er det til samme dag som hos meg i dag, kan det med fordel ligge fremme på benken.

alt blandes i en pose

som lukkes tett igjen uten luft

Mitt kjøtt fikk ligge i ca 4 timer i dag før det havnet på grillen til steking

klar for grill - fjern gjerne løken
Da er det bare å grille det og servere - I dag hadde jeg kokt blomkål, frisk asparges og "blomkål-ris" som tilbehør.  Første gang jeg har prøvd "blomkål-risen" -grov-revet blomkål som ble kokt litt med litt smør i kokevannet .   Skal ærlig innrømme at jeg vet ikke helt om jeg tar meg bryet til lage det igjen -bare noen buketter med lettkokt blomkål fungerer like godt for meg.

Noen smørklatter oppå kjøtt og "ris" og det er servert 


Jo lenger kjøttet får ligge i marinade jo mørere blir det.  Kan være lurt å langtidsplanlegge litt, men jeg vet det ikke er lett -som regel planlegges maten samme dag som den spises her i huset iallefall .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar