Oppskrifter

mandag 12. april 2010

Ørret på grillen

I min frys har det en stund lagt en hel ørret. Den ble tatt opp til søndagsmiddag og jeg var i gang før jeg fant ut den kunne bli et blogg innlegg-er ikke helt kommet inn i dette enda, men jeg kommer meg - det er kanskje håp ?


Som jeg før har nevnt liker jeg grille maten i sommerhalvåret og fisk er ingen hindring for bruke grillen. Fisken på benken ble filetert til to sider som var så godt som benfri -og helt skinnfri.
Hver side ble lagt i folie.  Fisk og folie ender ofte med at fisken henger i folien syns jeg uansett hvordan en smører, så jeg legger et underlag med bakepair i folien,  bakepapiret får et tynt strøk med smør og.

På den ene filetsiden ble det saltet og pepret før jeg hadde et strøk med pesto og frisk  parmesan oppå der igjen


Den andre siden fikk et dryss med fiske-krydder samt purre ringer og biter av rød og gul paprika.


Deretter lukkes pakkene og legges på grillen - der får de ligge i ro på samme siden  helt til de er ferdigJeg tar en liten kontrollsjekk på hvor langt de er kommet innimellom


Når fisken er ferdig lar jeg den hvile i noen minutter før den serveres -rett fra pakken


Til fisken liker jeg å ha en dressing.  den lager jeg av :


1 stor avokado
1 boks seterrømme
Lime
1/2 - 1 ts splenda eller annet søtstoff


Avokadoen moses -enten med en gaffel eller med stavmikser som jeg brukte -dette gir en mye glattere grønnere dressing.  Ha i rømme og splenda og smak til med lime - den skal ha en litt frisk smak.

2 kommentarer:

  1. Oi, nå savner jeg hage og utegrill. Ser utrolig godt ut. Mye fisk om dagen i forskjellige blogger. De inspirerer meg til å spise mer fisk, helt klart. Ser virkelig snadder ut.

    SvarSlett
  2. Åh! Det der ser helt usannsynlig godt ut! Fisken og "fyllet" og dressingen og alt! NAM! Og foliebakt fisk blir jo bare så sykt saftig da. Nå gleder jeg meg til jeg får dratt frem grillen altså.

    SvarSlett