I dag ble en litt hektisk dag -trodde jeg skulle bli ferdig med det jeg skulle mye tidligere og der med og rekke og handle og lage en bedre middag. Isteden ble det bare rett hjem rimelig sliten og ingen tanke på butikk og handling før sulten begynte gnage- og alt vi hadde var i frysen. Mannen mente pizzabakeren, sønnen mente pasta, men ingen av de passer når man endelig er back on track på ordentlig. Likevel pizza tanken satt seg litt fast - så da gjør man som følgende ; mann og sønn får pasta og begge er strålende fornøyd og mor starter eksperimenteringen.
Siden jeg har nok av "mel " i skuffen lager jeg brød-deigen fra LCHF bloggen,(postet forleden http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html ) fremdeles syns jeg den er litt for "suppete" og jeg spanderer en god skje mer med de malte solsikkekjernene (melet )
og jeg får en fast og grei deig. Ca 1/3 del av deigen smører jeg tynt ut på bakepapir kledd plate
Deretter var jeg desverre nødt ti å ty til litt ketchup siden det ikke var et fnugg av tomat purre` i hus - men det fikk bare stå sin prøve -så neste steg var ketchup, finsnittet purre og godt med oregano
Neste der igjen et godt lag med revet ost - ja jeg liker osten som neste innslag :
Så snadderet : Tynne skiver av spekeskinke og noen sorte oliven kuttet i skiver - samt noen dråper chili olje
og deretter i ovnen - 225 grader og tiden er jeg ikke helt sikker på for måtte forlenge -og glemte klokka -fulgte bare med
Ferdig resultat :
Som du ser hadde jeg et par tynne deig biter som stakk ut og ble svidd- bare å fjerne
Slett ikke dum pizza -bunnen hadde jo en litt annen smak, men langt fra avskrekkende - jeg syns det var greit å ha den ganske tynn for den blir litt myk på en måte men den var GOD og smakte pizza . Ikke siste gangen jeg lager denne - Rask å hive sammen deigen - bestemmer selv størrelsen -er nok nok til fylle stekebrettet omen vil ha en stor porsjon. Mannen fikk og smake en bit og han og mente det var absolutt brukbart han også. Så dermed kan jeg fastslå : første eksperimentet var en suksess - og langt fra siste gang det blir laget sik pizza her i huset.
Mmmm! Dette ser deilig ut. Synd jeg er mett, for dette hadde jo vært snadder på en lørdags kveld. Kanskje det blir i morgen.
SvarSlettJeg har pleid å bake solsikkebrødet med halvparten solsikkemel og halvparten sesamfrømel når jeg vil ha et litt lysere brød. Kanskje det hadde vært noe for denne pizzaen også?
Garantert en god søndagsmiddag og ;)
SvarSlettMen du sesamfrømel ?? er det noe du maler selv -eller.
Jeg har jo bare bakt brødet en gang da brukte jeg knuste linfrø samt hele -fikk grovere brød. Greit med variasjoner
Ja, jeg tror det må bli søndagsmiddag. Jeg fikk så inmari lyst på pizza da jeg så dette innlegget.
SvarSlettSesamfrømelet maler jeg selv ja :) Akkurat som solsikkefrøene.
Hvordan tror du det blir hvis man steker "brødet" først? Og deretter legger på fyllet, og slenger inn i ovnen litt til?
SvarSlettTror kansje fyllet vil løsne lettere, men på en annen side, det er jo bare å prøve og se - det limer seg jo fast når en lager ostesmørbrød, så kan jo fort gå greit med pizza også
SvarSlett