Uansett hele produksjonen ble spist opp samme dag to av en av de håpefulle -han mente jo det ikke var rare boksen så det ble en liten porsjon -i hans øyne ;)
Utifra dag to erfaringene ble oppskriften endret til
Gele
14 plater gelatin
3 dl fun light (for litt mer smak)
7 dl vann
Bløt gelatin opp i kaldt vann -ferdig oppbløtt gelatin løses opp i 1/2 dl varmt(koke-pkt) vann -røre godt til alt er oppløst, og blande i saften
Hell alt unntatt 2 dl( til fromasj ) i porsjonskåler eller ønsket skål /boks
Fromasj
Bløt opp 2 gelatinplater og løs de i minst mulig varmt (koke-pkt )
3 dl kremfløte
2 dl av saften fra geleen
Pisk stiv krem - ha oppløst gelatin i saften (disse to platene blir i tillegg til de som ble blandet i til geleen ) og blad det forsiktig i kremen mens det røres godt
Hell i form og la stå over natten i kjøleskap
perfekt konsistens |
Av denne porsjonen fikk jeg en form på 9 dl
Hele porsjonen med fromasj gir 8, 7 karbohydrater, porsjonsformene mine er på 1,5 dl noe jeg syns er en passe porsjon - med det som utgangspunkt blir det ikke mer enn ca 1,5 gr karbohydrat pr porsjon
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar