Oppskrifter

mandag 8. november 2010

Laks og grønnsaker i ovn.

Mandag er fiskedag og dagen i dag er intet unntak. 
For en tid siden fant jeg et lite hefte med oppskrifter på laks og fant ut jeg ville prøve noen av de.  I dag tester jeg ut den første av.  Oppskriftene kommer fra Godfisk  og jeg har valgt "laks og grønnsaker i ovn". Men som vanlig har jeg klart å gjøre en aldri så liten endring fra orginalen  :)

Jeg brukte

600 gram laksefilet i skiver
1 squash- uten frøene i midten
2 løk i båter
1 purre
1 gul paprika
1 rød paprika
brokkoli i små buketter
8-10 cherrytoamter

2 ss olivenolje (bruker måleskje)
1 liten t-skje oregano
1 liten t-skje timian
2 ss vann
salt og pepper

Skjær grønnsakene i passe biter. Ha de i en bolle. Bland olje, timian og oregano og hell det over grønnsakene og bland det slik at grønsakene får et lag m oljeblndingen.




Ha det hele i en ildfast form.  Hell et pas ss vann over grønnsakene.  Legg lakseskivene på toppen --dryss med salt og pepper og dekke formen med aliminumsfolie. 




Sett i varm ovn 200 grader og stek i ca 25- 30 minutter - men pass på.  I oppskriften sto det 15 min, men etter 15 muinutter var det mye rå fisk hos meg - la til 10 min til og til slutt enda 5 for få grønnsakene litt mykere.   Server med rømme.

Skikkelig god rett - masse gode smaker - jeg ville kanskje hatt litt mer timian i og et par klatter med smør over grønsakene, men det kan jeg jo prøve neste gang.    


4 kommentarer:

  1. Denne retten må jeg lage en dag. Blir aldri lei av laks :-)

    SvarSlett
  2. Høres veldig godt ut - jeg tror jeg vil lage zatziki av rømme ved siden av som en variasjon.

    SvarSlett
  3. Lager den middagen akkurat nuh, og får vann i munnen her jeg står å kutter grønnsaker:)

    SvarSlett
  4. Håper den faller i smak, da cilia :)

    SvarSlett