Oppskrifter

mandag 29. november 2010

Steinbit med sitron og creme fraiche

I dag var det steinbit på menyen - jeg har letet både i egne oppskrifter og på nett etter en spesiell oppskrift men uten hell.  Dermed var det frem med: man tager hva man husker og håper på det beste

Fiskestykkene legges i en smurt ildfast form.


Dryss på salt og sitron pepper.  1 sitron deles på langs og ene halve deles i skiver,  Disse settes mellom fiskestykkene. Rasp skallet av den andre halve sitronen  over fisken, og saften presses også ut over fisken.


Jeg syns purre og fisk er utrolig god kombinasjon så jeg deler en purre og strør det over fisken.  Ti slutt has en god skje med creme fraiche på hvert fiskestykke.


Stekes 15-20 min v 175 grader 
Min fisk var frossen så den trengte steketid på 30 min. Ble en del fuktighet i formen men det gikk greit -foretrekker nok å ha fersk fisk som jeg har brukt tidligere.  Det er også godt å lage denne med torsk istedenfor steinbit.  Server med brokkoli.  Frisk og god fiskerett

4 kommentarer:

  1. Steinbit er nydelig fisk. Og dette ser ut som en deilig måte å tilberede den på.

    SvarSlett
  2. Helt skjønt :-) Helt enig at fisk og purre er nydelig :-)

    SvarSlett
  3. Spennende rett som ser meget god ut. Fungerer sikkert også med fileter fra andre fiskeslag?

    SvarSlett
  4. Det gjør det - Jeg har prøvd med annen hvit fisk og med laks.

    SvarSlett