Oppskrifter

torsdag 17. februar 2011

Sprengt torsk med sellerirot

Så annonse fra en butikk her en dag at de hadde sprengt torsk på tilbud og måtte bare av sted å få tak i det.  Utrolig lenge siden vi har hatt det,  Faktisk ikke siden siden jeg begynte på lavkarbo så utfordringen denne gang var tilbehøret - poteter og gulrøtter pleide være fast følge, men det går jo ikke nå lenger. 
Etter fiskebutikken hadde jeg en tur via innvandrer butikken "min " og der fikk jeg blandt annet hel sellerirot -og noen fantastisk vårløk, så disse ble innlemmet i middags planene.

Torsken legges i kokende vann- ha gjerne noen dråper edikk i vannet, dette gjør fisken ekstra hvit i kjøttet - gi det hele et oppkok og trekk deretter gryten til side for videre trekking i 5-6 minutter


Sellerirotmos har vist seg å være godt til fisk tidligere, så det ble laget.

Sellerien koker i fløte, moses m stavmikser når mør.
 Vårløkene ble delt i 3 og gitt et minutt i kokende vann. 

Siste, og som prikken over " i'en " er eggesmør.  Hardkok 4 egg, og del de i små terninger - smelt smør og bland egg og finhakket persille i det smeltete smøret og bland det forsiktig.


Eggene og vårløken gir farge til et ellers "hvitt" måltid - Fantastiske smaker sammen

4 kommentarer:

 1. Dette så fantastiskt godt ut!

  SvarSlett
 2. Oooohh! NAM! Jeg har heller ikke spist sprengt torsk på evigheter. Sikkert flere år siden sist. Skjønner ikke hvorfor. Og nå har jeg fått et spark i baken, for dette ble jeg sulten av å lese-

  SvarSlett
 3. Jaggu var ikke den torsken sprengt i filler!!!!!!1111

  SvarSlett
 4. her må du ha brukt granatkaster, noe så sprengt er det lenge siden jeg har sett

  SvarSlett