Oppskrifter

onsdag 2. februar 2011

Fisk med ovnsbakte tomater

Forrige uke kjøpte jeg "allers" fordi jeg trodde det var den utgaven  som hadde  en artikkel om Lena Beatrice  Bladde gjennom bladet og fant ingen Lena -derimot fant jeg noen oppskrifter jeg merket meg og jeg har prøvd den ene : fisk med ovnsbakte tomater


600 gram fiskefilet feks sei
1 ts salt
2 ss smør
1 boks med cherrytomater

Dressing 
vårløk
cremefraiche
salt

Dette var den opprinnelige oppskrift -jeg plusset på den med fiskekrydder og olivenolje med sitron pluss litt vårløk.
Tiden strakk ikke til med å få tak i fersk fisk i dag så jeg endte opp med en slik blokk frossen seifilet - ikke noe jeg bruker ofte men den virker grei nok så kanskje jeg kan ty til den av og til .......

Fisken deles i passe serveringsstykker - saltes og krydres og stekes lett i en stekepanne


Deretter legges fisken i smurt ildfast form og cherrytomater strøs rundt fisken - jeg heller litt olivenolje med sitron over tomatene -og formen settes i ovnen ved 200 grader i 20 -25 min -til fisken er gjennomkokt


Creme fraiche, finhakket vårløk og salt røres sammen til en dressing til fisken -smak dere frem ønsket smak.


Jeg har en god porsjon i forhold til antall personer som skal ha middag -så jeg klarer meg med fisken, tomaten og dressingen.   Like god som enkel .

5 kommentarer:

  1. Mmmm, dette lagde jeg i dag, med torskefilet.. Og purre i dressingen istedet for vårløk... Hadde også sitronsaft i dressingen, og litt over fisken. Ble supergodt! Serverte enkel salat med advokado ved siden av... Takk for inspirasjon!!

    SvarSlett
  2. SElv takk :) ja det var godt - og jeg glemte skrive at neste gang ville jeg presse sitron over fisken også, så takk for påminnelse om det Silvia :)

    SvarSlett