Oppskrifter

tirsdag 15. februar 2011

Fiskekaker med vårløk

Forleden gikk jeg amokk i fiskedisken - noe av det som ble med hjem var en stor seifilet -1, 3 kilo pluss en halvkilo med lyrfilet.

Grei start til fiskemat
Lenge siden jeg har laget fiskekaker selv, så jeg gikk hjem og ville prøve dette- på lavkarbo vis.
Det er relativt grove fiskekaker dette, og jeg syns de er gode slik.

Rens fiskefiletene for bein - det er som regel noen som sitter igjen i fileten på midten øverst. Letteste måte å fjerne disse er å skjære n ed langs indrefilen (tykkeste del) og så igjen skjære vekk den tynne stripen med bein.  Del så filetene i mindre stykker.  Jeg velger å kjøre de i foodprosessor -men kjøttkvern kan og brukes.


Når all fisken er malt, tilsetter jeg 3 egg og 2 dle fløte.  Jeg ser etterpå at jeg har vært litt forsiktig her -var redd det skulle bli for løst siden mel eller  potetmel ikke skulle brukes nå- Kakene blir  rimelig fast men henger greit sammen.   Av krydder bruker jeg salt pepper og godt med revet muskatnøtt.  Jeg har også i vårløk/purre og vanlig gul løk.  Dette kutter jeg sammen i foodprossesoren og tilsetter den ferdig spedde deigen.Jeg former kaker med en skje dyppet i kaldt vann og legger alle opp på et brett før jeg begynner steke -på den måten får alle jevn steketid.  Steke på litt over middels varme i godt med smør i 5 min på hver side. Jeg har annen (fiske) middag denne dagen, ja,  jeg sa jeg gikk amokk i fiskedisken -så fiskekakene havner rett i frysen til senere bruk - vel ikke helt rett -smaker på en ;)

Steking til ferdig produkt

2 kommentarer:

  1. Dette ser utrolig deilig ut Makronella. Flinke du!

    SvarSlett
  2. Takker, er vokst opp med en mor som lagde fiskemat hele sommeren på hytta av fisk som mannfolkene dro opp av sjøen, så godt jeg lærte noe av det ;)
    Egentlig noe en burde gjøre oftere er jo strengt tatt ganske så enkelt :)

    SvarSlett