Dette er egentlig ikke noe nytt, men jeg har funnet ut at hver gang jeg skriver om brødoppskriften jeg liker best, linker jeg til mitt første innlegg med brødet -og der er det igjen en link til LCHF bloggen hvor jeg fant det første gang. Når jeg lager det selv er jeg også via disse to linkene før jeg kommer i gang -så på tide å gjøre det en smule enklere. Her er oppskriften direkte.
Brød
3egg
75 gram smørost
1/2 dl fløte
110 gram malte solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
litt salt
Bland sammen og bre det utover en bakepapir - Stek v 175 grader i varmluft i ca 20 min.
Jeg bruker ofte en liten ildfast form. Brødet blir ikke stort -og ikke høyt men jeg deler det i ruter og deretter som rundstykker og får dermed skorpe på hver skive.
Dette er en grunnoppskrift - til loff maler jeg sesamfrø og lager av det. Jeg syns og deigen blir litt løs,så jeg har gjerne litt mer mel i og slik at den er fastere.
Brødet blir grovere om en bruker malte eller hele linfrø.
Hele eller knuste gresskarkjerner i og oppå er også godt.
Som jeg oppdaget i ferien holder brødet seg bedre om det oppbevares i papirpose, hjemme vil jeg bruke tørkerull. Det er mye fuktighet i brødet så det mugler fort når det ligger i plast pose.
Jeg har brukt oppskriften til bl. a :
pizza
foccacia
bruchetta
baguett
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar