Oppskrifter

torsdag 16. september 2010

Klippfisk med sellerirotpurre og baconfett

Dagens middag har vært planlagt -og under utarbeiding -hele uken.  God tradisjonell middag fra barndommen -tilpasset lavkarbotanken : Klippfisk med sellerirotpurre sprøstekt baconm baconfett og brokkoli.  Brokkolien var vel aldri med i barndommens middager men fungerte utmerket

I begynnelsen av uken startet middagsplanleggingen da jeg kom inn i butikken og så pakker med skinn og benfri klippfisk.  To pakker (1kg) ble kjøpt inn og hjem for legge de i vann -Klippfisken må vannes ut i to døgn.  Vannet bør skiftes ut iallefall en gang underveis.


Når endelig fisken er klar til bruk skal den kokes i rikelig usaltet vann.  Den trenger relativt lang koketid -småkokes i 20 -25 min.

 

I tillegg til fisken skal jeg servere en sellerirotpurre. 

500 gram sellerirot kuttet i terninger
2-3 dl fløte
salt
pepper


Ternninger med sellerirot kokes møre i fløte og moses deretter med stavmikser.  Smake til med salt og pepper. Jeg spanderer og en ss med kviteseid smør i.

Bacon kuttes i småbiter og brunes godt- sprøstekes og spees med litt smør.


Brokkolien kokes lett.

Server fisken på en seng av sellerirotmos, legg ved brokkolibuketter og ha bacon og baconfett over. 
Nydelig middag som får frem skikkelig gode  gamle matminner fra barndommen.

1 kommentar:

  1. Dette må prøves. Min mann og jeg er glade i klippfisk, men ungene er ikke det. Bruker å vanne den godt ut, gjerne 3-4 dager. Har også laga den steikovn sammen med grønnsaker og olje - det trenger ikke å være potet med i bildet.

    SvarSlett