Av og til legger jeg handleturen til andre butikker er den vanlige "kjedelige " Butikker med litt finere kjøttdisk og delikatesseavdeling. Denne helgen fant jeg en slik butikk -var på jakt etter noe snadder til lørdagsmiddagen og det var nok av ting velge i. Det som fristet mest var likevel noe jeg fint kunne lage selv - kyllingfilet med brie og bacon. Jeg har laget fylt kyllingfilet før, men aldri med brie så dette fristet. Prisen var relativt høy så jeg nøyde meg med et stykke brie og gikk hjem og fisket kyllingfilet og bacon ut av frysen og lagde det selv.
En skive brie og en skive bacon til hver kyllingilet
Skjær en lomme i filetene og putt brien inn i den -lukk igjen og surr bacon rundt -Jeg hadde et dryss med kyllingkrydder på toppen. Brune lett i en stekepanne med godt med smøpr og legg over i ildfast form -Stek v 200 grader i 15-20 min (sjekk at kyllingfileten er gjennomstekt. La hvile i ti min før servering
Som tilbehør freste jeg sopp, purre parika og kinakål - hadde en skvett fløte i og helt til slutt en god spise skje med jacob rødvinssaus. Denne sausen er geleaktig når den er kald så er lett å ta litt av.
Enkle oppskrifter og ideer basert på et kosthold med lite karbohydrater og økt mengde fett
mandag 21. mars 2011
torsdag 17. mars 2011
Tomat med ost
På jakt etter en lett og god lusj endte jeg opp med noe så enkelt som skjære en tomat i skiver -legge skivene på et bakepapir. Kan være lurt smøre det lett, satte seg litt fast.
Litt pepper på tomatene, deretter en hånfull revet ost - tilslutt et dryss med oregano på toppen.
Stek det hele i ovn til osten er smeltet og fått et litt gyldent preg. Like godt som enkelt :)
Litt pepper på tomatene, deretter en hånfull revet ost - tilslutt et dryss med oregano på toppen.
Stek det hele i ovn til osten er smeltet og fått et litt gyldent preg. Like godt som enkelt :)
onsdag 16. mars 2011
Kyllingfilet med kokosmelk og tomat
Kyllingfilet har jeg en del av i frysen og fant ut at jeg måtte finne noen nye måter å tilberede de på. På din mat fant jeg en oppskrift -som jeg selvfølgelig måtte endre en del på - tomt for en del fra oppskriften, men også den innebygde trangen til endre oppskrifter;) Uansett det er altid greit med en base å begynne med. Utgangspunktet finner du her m og min versjon kommer her- man
6-7 kyllingfileter
2 løk
1 paprika
1 bunt brokkoli
1 ss pesto
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/4 ts chilipulver
Brun kyllingfiletene, Skjær opp paprika, kutt løk i båter, del brokkoli i passe buketter.
Legg alt i e ildfast form.
Bland sammen kokosmelk og tomatboksen -og ha i en god ss pesto - Hell det over formen med kyllingen og la det hele ¨steke v 225 grader i 30-35 min.
Jeg vil tro hvitløk ville gi en ekstra piff på smaken, men i dag ble det laget etter hva som var på kjøkkenet og hvitløk var jeg tom for.
Skikkelig god kyllingform, utrolig fort og lett å lage - så denne skal jeg prøve i forskjellige varianter senere også.
6-7 kyllingfileter
2 løk
1 paprika
1 bunt brokkoli
1 ss pesto
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
1/4 ts chilipulver
Brun kyllingfiletene, Skjær opp paprika, kutt løk i båter, del brokkoli i passe buketter.
Legg alt i e ildfast form.
Bland sammen kokosmelk og tomatboksen -og ha i en god ss pesto - Hell det over formen med kyllingen og la det hele ¨steke v 225 grader i 30-35 min.
Jeg vil tro hvitløk ville gi en ekstra piff på smaken, men i dag ble det laget etter hva som var på kjøkkenet og hvitløk var jeg tom for.
Skikkelig god kyllingform, utrolig fort og lett å lage - så denne skal jeg prøve i forskjellige varianter senere også.
fredag 11. mars 2011
Hvitvins dampet torsk med safran
Nok en gang har jeg vært på Godfisk og funnet middag.
Hadde noen fine fiskefileter i frysen fra sist jeg handlet fisk og denne gangen falt valget på en oppskrift med hvitvinsdampet torsk med safransaus
Nydelig farge på sausen - mottagelsen her blandet -de andre syns den var god, jeg kunne styre begeistringen over smaken som safranen gir -fikk vel bekreftet det at jeg ikke er så begeistret for safran -for de som er -go for it ;)
Hadde noen fine fiskefileter i frysen fra sist jeg handlet fisk og denne gangen falt valget på en oppskrift med hvitvinsdampet torsk med safransaus
800 g skreifilet
2 ts salt
1 dl hvitvin
1 dl vann
0,5 stk sitron
2 dl kremfløte
0,5 g safran
2 ts salt
1 dl hvitvin
1 dl vann
0,5 stk sitron
2 dl kremfløte
0,5 g safran
Brokkoli
Dryss salt over fiskefiletene og la de hvile i 20 minutter -skyll og tørk de
Hvitvin vann og saft av en halv sitron gis et oppkok før fiskestykkene legges i -la koke opp og la fisken trekke til den er gjennomkokt. Ha fisken over på et fat, dekk med folie og hold det varmt i ovnen (70 grader )
Kok brokkolien
Sil kokekraften -ha i fløte og kok til det tykner. Ha i safran og smak til med salt om det trengs.
Legg fisk og brokkoli i sausen og server .
tirsdag 8. mars 2011
Fleskepannekake på lavkarbovis
Det har vært lite protester på de endringene som har blitt introdusert i heimen med mitt lavkarbo kosthold.
Men noen protester på mat som har "forsvunnet " har det vært innimellom, og den største har vært -lenge siden vi har hatt fleskepannekaker til middag!! Og den har kommet oftere og oftere i det siste, så jeg bestemte meg for etterkomme ønskene, og ta restene fra søndagsmiddagen til meg selv.
Røre ble laget og bacon stekt og da kom jeg til tenke på at jeg lager jo pannekaker av og til så hvorfor ikke også som fleskepannekake. Jeg lager derfor en røre av min variant og. Jeg steker disse i ovn som en stor kake. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her.
I halve formen legger jeg lettstekt bacon i bunn -på andre halvdel først røre så baconet oppå.
Regner ikke med detutgjør noen forskjell, men tester det ut. Over langpannen drypper jeg fettet fra baconstekingen.
Jeg kan ikke si de smaker som vanlige pannekaker - det ville vært en løgn, men at det smaker godt er ingen løgn, det er det absolutt helt greit alternativ. Baconfettet som ble dryppet over røren gjor og sitt til at det er plenty med god baconsmak - så fremtiden ser lys ut for de som vil ha fleskepannekaker til middag her i huset -Mor har også et alternativ -så det kan skje igjen ;)
Line har også laget fleskepannekaker for en tid siden -hun hadde en litt annen måte å gjøre det på -hvordan ser du her
Men noen protester på mat som har "forsvunnet " har det vært innimellom, og den største har vært -lenge siden vi har hatt fleskepannekaker til middag!! Og den har kommet oftere og oftere i det siste, så jeg bestemte meg for etterkomme ønskene, og ta restene fra søndagsmiddagen til meg selv.
Røre ble laget og bacon stekt og da kom jeg til tenke på at jeg lager jo pannekaker av og til så hvorfor ikke også som fleskepannekake. Jeg lager derfor en røre av min variant og. Jeg steker disse i ovn som en stor kake. Oppskrift og fremgangsmåte finner du her.
I halve formen legger jeg lettstekt bacon i bunn -på andre halvdel først røre så baconet oppå.
Regner ikke med detutgjør noen forskjell, men tester det ut. Over langpannen drypper jeg fettet fra baconstekingen.
ferdig stekt |
To store gode fleskepannekaker. |
Line har også laget fleskepannekaker for en tid siden -hun hadde en litt annen måte å gjøre det på -hvordan ser du her
mandag 7. mars 2011
Skinkegrateng
Jeg har en spekeskinke-lignende sak liggende som begynner å haste å bruke opp, så nå om dagen går det mye i mat som kan ha slik skinke i seg. Denne middagen kom i stand den dagen jeg ikke hadde middags -ide` eller egentlig planer om noe annet enn vi har egg og skinke........ en titt i kjøleskapet og følgende varer ble fisket frem
Paprika
Purre
Brokkoli
skinke
baconost (halv boks)
egg
Skinke paprika, brokkoli og purre ble kuttet opp og blandet sammen i en bolle
Skille eggeplomme og eggehvite- Bland baconosten og eggeplommene sammen og bland dette sammen med de oppkuttete grønsakene og skinken.
Stivpisk eggehvitene og bland det forsiktig sammen med resten -
Ha i ildfast form og stek på 200 grader til gratengen har fin farge -hos meg var den ferdig etter 20 min.
Paprika
Purre
Brokkoli
skinke
baconost (halv boks)
egg
Skinke paprika, brokkoli og purre ble kuttet opp og blandet sammen i en bolle
Skille eggeplomme og eggehvite- Bland baconosten og eggeplommene sammen og bland dette sammen med de oppkuttete grønsakene og skinken.
Stivpisk eggehvitene og bland det forsiktig sammen med resten -
Ha i ildfast form og stek på 200 grader til gratengen har fin farge -hos meg var den ferdig etter 20 min.
onsdag 2. mars 2011
Appelsinmarinert kyllingfilet
Før helgen kom det inn en stor pose med appelsiner i huset. En på utsent handletur fikk sååå lyst på appelsin og tok med litt for mange -Ikke var de visst spesielt gode heller, så jeg tenkte jeg kanskje skulle prøve bruke de til noe, og første offer ble kyllingfiletene som skulle bli middag.
1/2 dl olje i et beger
Press saften av en appelsin -lurt å vri en gaffel rundt i appelsinkjøttet mens en klemmer halve appelsiner.
1 ss estragon.
Bland dette sammen og hell det i en plastpose med kyllingfiletene, Lukk posen og la det hele ligge 2-3 timer eller lengre.
Jeg vil ha kyllingfiletene i en form med grønnsaker og legger disse i en smurt form - i dag bruker jeg følgende :
Brokkoli (ikke for store biter)
løk
purre
sopppaprika
sukkererter (disse ligger igjen etter sønnen -det er 5-6 gram karbohydrat i disse, så jeg finner ut at jeg overlever de få som ligger i posen. )
Et par gode klatter med smør og inn i ovnen på 175 grader.
Mens dette får begynt å godgjøre seg i ovnen tar jeg kyllingfiletene ut av marinaden, lar det meste av vesken renne av på kjøkken papir før jeg bruner de i en stekepanne med smør. Deretter legges de oppå grønsakene i ovnen. Pannen kokes ut med litt vann og fløte og det hele helles over formen.
La det stå til grønsakene er møre og kyllingen gjennomstekt . 20 -30 min
Litt lite smak av appelsin i kyllingen -mulig jeg skulle droppet oljen -eller hatt lengre tid ...... vel det som er med marinering --skjelden samme resultat to ganger -iallefall ikke her som jeg slumper vel mye med ingrediensene ;)
1/2 dl olje i et beger
Press saften av en appelsin -lurt å vri en gaffel rundt i appelsinkjøttet mens en klemmer halve appelsiner.
1 ss estragon.
Bland dette sammen og hell det i en plastpose med kyllingfiletene, Lukk posen og la det hele ligge 2-3 timer eller lengre.
Jeg vil ha kyllingfiletene i en form med grønnsaker og legger disse i en smurt form - i dag bruker jeg følgende :
Brokkoli (ikke for store biter)
løk
purre
sopppaprika
sukkererter (disse ligger igjen etter sønnen -det er 5-6 gram karbohydrat i disse, så jeg finner ut at jeg overlever de få som ligger i posen. )
Et par gode klatter med smør og inn i ovnen på 175 grader.
Mens dette får begynt å godgjøre seg i ovnen tar jeg kyllingfiletene ut av marinaden, lar det meste av vesken renne av på kjøkken papir før jeg bruner de i en stekepanne med smør. Deretter legges de oppå grønsakene i ovnen. Pannen kokes ut med litt vann og fløte og det hele helles over formen.
La det stå til grønsakene er møre og kyllingen gjennomstekt . 20 -30 min
Litt lite smak av appelsin i kyllingen -mulig jeg skulle droppet oljen -eller hatt lengre tid ...... vel det som er med marinering --skjelden samme resultat to ganger -iallefall ikke her som jeg slumper vel mye med ingrediensene ;)
Abonner på:
Innlegg (Atom)