Hadde noen fine fiskefileter i frysen fra sist jeg handlet fisk og denne gangen falt valget på en oppskrift med hvitvinsdampet torsk med safransaus
800 g skreifilet
2 ts salt
1 dl hvitvin
1 dl vann
0,5 stk sitron
2 dl kremfløte
0,5 g safran
2 ts salt
1 dl hvitvin
1 dl vann
0,5 stk sitron
2 dl kremfløte
0,5 g safran
Brokkoli
Dryss salt over fiskefiletene og la de hvile i 20 minutter -skyll og tørk de
Hvitvin vann og saft av en halv sitron gis et oppkok før fiskestykkene legges i -la koke opp og la fisken trekke til den er gjennomkokt. Ha fisken over på et fat, dekk med folie og hold det varmt i ovnen (70 grader )
Kok brokkolien
Sil kokekraften -ha i fløte og kok til det tykner. Ha i safran og smak til med salt om det trengs.
Legg fisk og brokkoli i sausen og server .
Dette hørtes godt ut :)
SvarSlettLaga denne idag. Av mangel på hvitvin brukte jeg fiskebuljong. Smaken ble grei. Men sausen ble ikke tykk. Var redd å koke krafta for lenge, selv om den var silt, frykter at det skal bli limaktig.
SvarSlettJeg fikk heller ikke sausen så tykk som jeg kunne ønske.
SvarSlett