Oppskrifter

torsdag 24. mars 2011

Foccacia - igjen

Jeg har tidligere laget foccacia -men det er en stund siden nå.
Når grillsesongen begynner nærme seg dukker tanken på gode brød som tilbehør opp, men også soppsuppen jeg lagde fikk meg til å ville ha et godt brød til.  Om brødet var klassisk og typsisk for slik suppe vet jeg ikke helt, men hvem bryr seg -godt var det og jeg tenkte fremover da jeg lagde det.

Fremgangsmåten og ingrediensen var ganske lik den forrige oppskriften,  men noen små endringer ble det

100 gram sesamfrø males med stavmikser til mel
50 gram solsikkemel (malte solsikkerkjerner)
1,5 ss bakepro    (Kan sløyfes men jeg hadde litt for lite frø. Har aldri brukt det før men fikk høre på helsekosten at det var sååå ok spesielt til kaker)
1ss fiberhusk

1boks (100 gram ) tine urteost
1/2 dl fløte
3 egg

I tillegg hadde jeg ca 1 ss olje fra et glass fetaost og 1 god ts pesto

Deigen er relativt løs men det er helt ok.  Jeg vil ha dette brodet relativt tynt så jeg har deigen ut i den runde silkonformen.  Oppå sprer jeg en blanding av marinert hvitløk, soltørkete tomat og oliven.  Rosmarin og maldonsalt -halve brødet får den orginale andre halve et dryss med røkt maldonsalt


I ovn ved 175 grader og ca 20 min
Deles i snipper og nytes med suppe, grillmat - eller bare nytes!Har noen varianter til av slike gode smaksrike brød, de skal jeg teste ut i lavkarbovariant fremover og komme med oppskrift

8 kommentarer:

 1. hvor mange karber er det i dette brødet?

  SvarSlett
 2. Slik det er laget her er det ca 13gram i hele brødet

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg er også en lavkarbo-fantast men har i det senere vært litt matlei. Nå fikk jeg i alle fall masse inspirasjon til å prøve meg på en del nytt, så tusen takk for at du skriver denne bloggen! Du gjør en super jobb! :D
  Vennlig hilsen Kristin

  SvarSlett
 4. åååå naaaammm :-D Ser super godt ut :-D Elsker slike brød!!! Skal lage koldtbord neste helg og da skal dette testes. Tusen takk!

  SvarSlett
 5. Kristin - det er utrolig lett å bli matlei- har vært der litt i perioder ender med de samme gamle rettene hele tiden og mister bare piffen - koselig at du finner noe som er til inspirasjon, takk for fine ord :)

  Janicke- slike brød er skikkelig digg, har lagt litt i dvale på de i vinter men kjenner lysten til eksperimentere med varianter der våkner mot grillsesongen nå :)

  SvarSlett
 6. takk for oppskriften. Det så kjempe flott ut. Jeg skal prøve det soon :-)

  SvarSlett