Oppskrifter

tirsdag 19. oktober 2010

Laks i urtesaus

I går leste jeg (til da) siste innlegget i LCHF-bloggen tenkte dette skulle jeg prøve - og det skal jeg fortsatt, men det ble ikke i går, som tenkt. 
Derimot begynte jeg eksperimentere med laks med noe av samme prinsippet og ingredienser som hun brukte på kyllingen -pluss at et par ting som ikke kunne ligge lengre  havnet oppi ........

Jeg bruker :

4 laksefileter (disse frosne der 4 fileter  henger sammen)
et stykke purre
plomme  tomater
tynne asparges -i biter
1 dl creme fraiche
2 dl fløte
2-3 ss pesto
i mangel ab friske urter bruker jeg
1 knapp ss av basilikum og timian

Laksestykkene deles i to og surres lett i litt smør - når de snus legger jeg i purre og asparges og lar det få  et par minutter før delte tomater haes i gryten. Derettet heller jeg på fløten og creme fraich som er blandet sammen med pesto.Lar det hele surre på svak varme i 5-6 min til fisken er gjennom kokt.  Har i urter og lar det hele få et par minutter til før servering.4 kommentarer:

 1. Laks er en brukervennlig fisk og så godt :-) Jeg har vel brukt mest kylling i pesto men neste gang blir det laks. Ble sulten her jeg sitter :-)

  SvarSlett
 2. Pesto er skikkelig godt på laks -og ørret har brukt det en del på fisk jeg har på grillen -feks http://mitthemmeliglivsomblogger.blogspot.com/2010/04/rret-pa-grillen.html

  SvarSlett
 3. Dette ser supergodt ut! Enig at pesto er veldig godt til fisk. Pesto er i det hele tatt helt genialt.

  SvarSlett
 4. Laga dette idag, men brukte fersk laks (orka ikke den som hadde reist tur/retur Thailand! - den ferske var dessuten billigere! Alle i huset likte det. Hadde en blomkål som jeg laga puré av og serverte til. (Det spiser ikke alle i huset..)

  SvarSlett